FESTIVAL 30 JAHRE MAUERFALL IN BAARN


Op 9 november 2019 is het precies 30 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Deze historische gebeurtenis vormt voor het DDR-Museum aanleiding om een afwisselend tweedaags festival te organiseren. In het weekend van 9 en 10 november 2019. In Baarn, in en om de Jardin d’Hiverre.

Wat kun je verwachten op deze twee dagen? Wij kijken terug naar het leven van alledag in de DDR, de communistische dictatuur, de Koude Oorlog die ook Nederland in zijn greep had, de Friedliche Revolution en de Duitse eenwording. Ook de actuele situatie in Oost-Duitsland komt ter sprake. Bezoekers staat een afwisselend programma te wachten, met interviews, voordrachten, boekpresentaties, muziek, filmbeelden, kunstuitingen, autotentoonstelling, verkoop van boeken en DDR-bijzonderheden.

We verwelkomen onder meer:

  • de eerste Nederlandse ambassadeur in de DDR, Ben Bot en ook de laatste ambassadeur Egbert Jacobs
  • de woordvoerder van de laatste regering van de DDR, Matthias Gehler (die ook zijn gitaar en een accordeonist meeneemt)
  • Nederlanders en Duitsers die in de DDR hebben geleefd
  • de historische experts Maarten van Rossem, Willem Melching en Hanco Jurgens
  • de journalisten Margriet Brandsma, Annette Birschel en Dieuwke van Ooij
  • directeur van het Instituut voor Beeld en Geluid, Eppo van Nispen tot Sevenaer
  • combo Die Trabi’s die DDR-hits vertolken

Het publiek wordt bij enkele activiteiten actief betrokken. Niet alleen zullen de onvermijdelijke Trabanten in verschillende varianten te zien zijn, maar ook de officiële staats-Volvo’s van het Politburo en andere bijzondere exemplaren uit de mobiele DDR-wereld. En we serveren DDR-versnaperingen.

Bij de Jardin d’Hiverre [2] in Baarn is het parkeren gratis. Met de trein: we gaan een pendeldienst organiseren van het station naar de locatie, met Trabant en Barkas. Heb jijzelf ideeën voor een inbreng op het festival? Laat het ons weten.

Een dagkaart (11.00u-17.00u) kost € 15,- p.p., deelnemen aan het lopend Mauerfallbuffet, (18.00u-19.15u excl. dranken) kost € 20,- p.p. Een combinatiekaart bedraagt € 35,- p.p. En wil je daar dan nog een avondkaart aan toevoegen, dan kost het € 50,- p.p.

Je kunt ook Genosse van het festival worden. Zo help je mee om het festival financieel mogelijk te maken. Genosse (kameraad) word je met een bijdrage van minimaal € 100,-.

Alle informatie: https://ddr-museum.nl/

 

Om de website zo goed mogelijk te laten functioneren plaatsen wij enkele cookies.
Ok